Discuţii "pe muchie de cuţit" la Atena între guvern, liderii politici şi instituţiile internaţionale

grecia
grecia

Discuţiile tensionate de la Atena privind noul acord de finanţare externă, reformele fiscale şi structurale necesare şi restructurarea datoriei de stat continuă duminică "pe muchie de cuţit", oficialii guvernului elen avertizând că negocierile trebuie să ajungă de urgenţă la o concluzie.

"Distanţa dintre succes şi eşec, care ar putea fi cauzat de ghinion sau de neînţelegere, este foarte redusă. Suntem pe muchie de cuţit", a declarat sâmbătă la Atena ministrul elen al Finanţelor, Evangelos Venizelos, după o nouă rundă de consultări cu miniţtrii Finanţelor din zona euro, potrivit Bloomberg.

Venizelos a arătat că s-a ajuns un acord pe mai multe chestiuni, precum recapitalizarea băncilor şi vânzarea activelor statului, însă guvernul şi reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale nu s-au înţeles încă în privinţa reformei pieţei muncii şi măsurilor fiscale pentru acest an. În privinţa recapitalizării băncilor, surse apropiate discuţiilor au declarat pentru Reuters că va fi realizată prin emisiunea de acţiuni comune cu restricţionarea drepturilor de vot.

Discuţiile cu miniştrii Finanţelor din zona euro au fost foarte dificile, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel