Discuții la Washington pe tema migrației mexicane. SUA va impune taxe vamale

Ministrul de externe mexican, Marcelo Ebrard, a vorbit joi, la încheierea unei reuniuni la Departamentul de Stat de la Washington, despre o serie de progrese înregistrate în discuţiile cu Statele Unite pe tema imigraţiei ilegale, relatează AFP.

"Cred că am avansat astăzi" (joi), a declarat şeful diplomaţiei mexicane după negocieri care au durat peste două ore. "Vom reveni mai târziu pentru a continua să discutăm despre diferitele puncte care au fost abordate", a adăugat el.

Casa Albă apreciase mai devreme că mexicanii "nu fac destul" pentru a opri imigraţia ilegală cu destinaţia Statele Unite, care ar putea impune de luni taxe vamale de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

"Se pare că ne îndreptăm spre impunerea de taxe vamale, pentru că pur şi simplu ce propun în prezent mexicanii nu este suficient", a declarat pentru Fox News directoarea departamentului de comunicare al Casei Albe, Mercedes Schlapp.

Aflat în Franţa, unde a participat la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la debarcarea aliată în Normandia în cel de-Al Doilea Război Mondial, Donald Trump s-a arătat mai circumspect.

El a subliniat că "s-au făcut multe progrese" miercuri cu prilejul discuţiilor dintre vicepreşedintele american, Mike Pence, şi Marcelo Ebrard.

"Trebuie să mai depună eforturi, să şi le asume şi poate că vor face asta. Vom vedea dacă vom ajunge să rezolvăm problema", a adăugat preşedintele SUA aflat la Caen, în Normandia.

Vezi și: Mexic: Forţele de securitate au blocat o caravană de 1.200 de migranţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel