Discuţii în SUA despre exploatarea hidrocarburilor din România

Mihai Ciobanu / 28 iul 2018 / 11:06 Salveaza PDF Comentarii

George Maior, ambasadorul României în Statele Unite, a fost convocat de secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, cu care a discutat despre exploatarea de petrol şi gaze în România.

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA și România.

"Este un lucru uzual pentru două state aliate şi fac parte dintr-un parteneriat strategic. A fost o discuţie uzuală care a permis ambelor părţi să afle care este importanţa acestui domeniu. [...] Concordanţă între textul legii şi anexa în care se fac calculele despre cheltuieli. Această activitate, offshore, este mai costisitoare. S-a discutat pe interesul pe care partea americană îl are referitor la domeniul energiei", a explicat Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, într-o intervenţie la Antena 3.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27