EXCLUSIV  Discuție la Bruxelles. Grapini: Mă miră că Iohannis nu a zis nimic

Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a vorbit despre un lucru care va afecta milioane de români în pandemie.

”Sunt momente de vârf în Parlamentul European. Astăzi lucrăm până la ora 22.00, ora României, la fel și mâine. Avem ședințe plenare pentru că a fost urgentă modificarea unor regulamente, care să dea posibilitatea statelor membre UE să ia măsuri economice în pandemie”, a zis Grapini, europarlamentar PSD pentru DC News.

”Am avut o dezbatere în plenară pe tema stării de urgență. Mă miră faptul că domnul Iohannis nu a spus acest lucru. Președintele Consiliului a prezentat în ședința plenară mandatul pe care i l-a dat Comisiei Europene pentru a ieși din această criză, cu măsuri pe care statele membre trebuie să le ia pentru a reporni economia, cu prudență, evident. Mă surprinde că nu am auzit nimic în România despre acest fapt. Nu ne-a informat domnul președinte, nici nu a inclus în decret așa ceva”, a menționat Grapini.

”Pe de altă parte, cred că în orice decret prezidențial, și, mai ales, în această situație, trebuie să spui și ce măsuri se vor lua din punct de vedere economic. I-am cerut premierului Orban, printr-o scrisoare, să ne comunice care sunt sumele pe care România le-a accesat la plafonul de 3 miliarde de euro pe care ni l-a dat UE. Acesta este un plafon care a fost pus la dispoziție în limita căruia țara noastră poate să acorde ajutor de stat... să ne spună unde au ajuns acești bani?! Cât s-a consumat din acest plafon?”, a mai zis europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel