Discuție telefonică Trump-Merkel despre un conflict din Europa

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel în legătură cu situația din estul Ucrainei, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, transmit Reuters și DPA.

În cadrul convorbirii care a avut loc miercuri, "cancelarul l-a informat pe președinte în special despre stadiul eforturilor de implementare a acordurilor de la Minsk și au convenit să-și continue cooperarea în acest sens", a precizat într-un comunicat Seibert, făcând referire la acordurile din februarie 2015 privind reglementarea conflictului cu separatiștii din estul Ucrainei.

Casa Albă a informat la rândul său că cei doi lideri au discutat la telefon despre probleme "de interes comun", inclusiv conflictul din estul Ucrainei și situația din Afganistan, și s-au angajat să se "coordoneze îndeaproape" pe acest subiect și în legătură cu altele.

Comunicatul de presă al Casei Albe nu precizează dacă discuția s-a referit și la presupusul atac chimic de marți din Siria, soldat potrivit ultimului bilanț cu 86 de morți. Trump a condamnat mai devreme miercuri acest atac, avertizând că acesta a "depășit multe linii" și că atitudinea sa față de președintele sirian Bashar al-Assad s-a schimbat, amintește DPA.

Donald Trump și Angela Merkel s-au întâlnit pentru prima dată la Casa Albă la 17 martie, când cancelarul german a dat asigurări că țara sa își va continua participarea militară în Afganistan, însă în numeroase probleme, inclusiv criza refugiaților și comerțul, cei doi lideri s-au plasat pe poziții diferite, mai menționează DPA, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel