Discuție APRINSĂ, generată de Klaus Iohannis. Răzvan Dumitrescu: Dacă aveți benzină la dvs, vă rog să nu desfaceți bușonul

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis au fost analizate, duminică, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv”. 

”Este o rușine națională. Atenție, că vom plăti!”

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a afirmat că ”este o rușine din partea tuturor actorilor implicați în această scenetă penibilă”, amintind că suntem în anul Centenarului, ”eveniment istoric unic al românilor”. ”Asistăm la o mizerie generată de orgolii politice” a continuat acesta. ”Este o rușine națională. Atenție, că vom plăti!” a semnalat Dobrițoiu. 

”Este foarte grav”

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, a afirmat că președintele ”o ține într-o gafă permanentă și se pune în ridicol. Noi ne-am cam obișnuit cu președinți care se pun în ridicol, dar când pui țara pe care o conduci în ridicol este foarte grav. Eu n-am sesizat scuzele președintelui. A doua declarație mi s-a părut o declarație care a spus sare pe rană. Este o mare greșeală din partea președintelui statului să creeze un scandal dintr-un succes”. Aceasta a subliniat că în orice țară Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă ar fi fost felicitați după întâlnirile din Israel. 

”Hai să înțelegem: În România, dacă ești președinte, înseamnă că ești șmecher”

Scriitorul constănțean Daniel Bejan a afirmat că ”omul când iese din odihnă și relaxare, le comite.” Claudia Țapardel a intervenit: ”De obicei, președintele Klaus Iohannis face vizite oficiale în vacanțe”. ”Face ce vizite vrea el, unde vrea el, că de aia e președinte. Hai să înțelegem: În România, dacă ești președinte, înseamnă că ești șmecher. Din păcate” a continuat Bejan. El a adăugat că aici vina e împărțită: ”Decizia trebuia anunțată, a mutării ambasadei, de către cei responsabili, nu de către Dragnea la talk-show. Nu se dă de către Washington semnalul, a dat semnalul privitor la propria ambasadă. Noi luăm propriile decizii, conform propriilor interese. La fel și cu succesul... Faptul că mergem și facem poze cu demnitari străini e un succes personal și pentru pagina noastră de Facebook.” El a subliniat că ar trebui să ne fie spuse și beneficiile vizitei. 

Ulterior, discuțiile s-au aprins în platoul Antena 3. 

”Cineva s-a opus, altcineva a zis că mutăm ambasada. Nu a făcut nimeni o masă rotundă să analizeze care va fi impactul”, a spus Corneliu Dobrițoiu. 

Claudia Țapardel: ”Dle Dobrițoiu, dacă-mi permiteți...”

Corneliu Dobrițoiu: ”Vorbiți dvs., doamnă. Eu am tăcut”

Claudia Țapardel: ”Nu vreau să vă supărați pe mine, voiam să aduc la cunoștință un element important”

Corneliu Dobrițoiu: ”Permiteți-mi să vă spun un lucru elementar: cu temele de politică externă majoră n-ar trebui să se joace nici Dragnea în baie, nici doamna Dăncilă la coafor, nici dl Iohannis când se dă jos de pe bicicletă. Eu vă înțeleg atitudinea, e una normală de la partid, o directivă: apărăm până-n pânzele albe.”

Claudia Țapardel: ”Nici nu m-ați ascultat ceea ce voiam să vă spun”. Aceasta a adăugat că nu s-a luat o decizie, ci s-a adoptat un Memorandum ce avea ca scop analiza oportunității mutării Ambasadei României la Ierusalim, analiză la care trebuia să participe și președintele României”. 

[citeste si]

Daniel Dragomir, fost ofițer de informații, a intervenit telefonic, remarcând ”discuția foarte aprinsă”. ”Dacă aveți benzină la dvs, vă rog să nu desfaceți bușonul” a subliniat Răzvan Dumitrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel