Directorul RADET Bucureşti: Facturile la căldură vor creşte cu 10-25% în această iarnă

repartitoare-termice-calorifere-08vt
repartitoare-termice-calorifere-08vt

Directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, Mihai Becheanu, a declarat joi că, în această iarnă, facturile pentru încălzirea apartamentelor vor fi mai mari cu 10-25% faţă de precedentul sezon rece.

Directorul RADET Bucureşti, Mihai Becheanu, estimează că factura de căldură pentru un apartament cu două camere va fi, în medie, de 200 de lei, informează Realitatea.

Anul acesta, 1.060 din cele 580.000 de apartamente din Capitală s-au debranşat de la sistemul public de distribuţie a energiei termice, faţă de 1.100 în 2010.

Doar 2.800 de bucureşteni, identificaţi de municipalitate că au venituri nete de 1.500 de lei pe lună pe membru de familie, vor plăti la iarnă tariful nesubvenţionat al gigacaloriei, de 318 lei, restul urmând să achite doar 170 de lei, a anunţat, la 6 octombrie, primarul general Sorin Oprescu.

Fără subvenţii, bucureştenii ar trebui să plătească gigacaloria la preţul de producţie, respectiv 318 lei cu TVA. Din acest preţ, 60% este tariful perceput de producătorul ELCEN, iar restul, cel al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul căreia apa caldă şi căldura ajung în apartamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel