Directorul Operei din Cluj, acuzat pentru că și-a atribuit un contract

Rares-Trifan
Rares-Trifan

Ce se întâmplă atunci când un artist, odată ajuns manager al unei instituții culturale, dorește să-ți continue activitatea care l-a consacrat? Mai mult ca sigur, ajunge să fie acuzat pentru conflict de interese, așa cum s-a întâmplat și cu directorul Operei Române din Cluj, Rareş Trifan. În calitate de director și de regizor, acesta este  acuzat că a semnat un contract cu sine însuşi, în calitate de director şi regizor. Joi, la ultimul termen din dosar,  Trifan a declarat că cel care l-a denunțat l-a șantajat pentru a obține un post în conducerea Operei, putând proba această infracțiune.

Directorul Operei Române din Cluj-Napoca, Rareş Trifan, este acuzat că a semnat un contract cu sine însuși pentru regizarea operei ”Forța destinului”, în urma căruia directorul a obținut 7.250 de euro.

La Curtea de Apel Cluj, s-a judecat, joi, ultimul termen în acest dosar, unde mai mulți martori ai apărării au susținut că nu este normal ca un specialist să nu poată crea artă.

Atât preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Andras, fost consilier al ministrului Culturii, cât și un consilier al ministrului Culturii, Carmen Croitoru, au mărturisit că zeci de directori de instituții de cultură se află în aceeași situație.

"Dacă instanţa va lua o decizie nefavorabilă în acest caz, ar trebui ca toţi aceşti directori să îşi dea demisiile", a afirmat Croitoru.

"Sunt regizor la Opera Română din Cluj din 1995 şi, când am devenit director, mi s-a părut firesc să continui activitatea artistică şi nu m-am gândit să mă opresc. Toate operele pe care le-am pus în scenă au avut succes, unele au mers şi în turnee în străinătate, chiar şi denunţătorul meu a beneficiat de pe urma muncii mele. Denunţătorul m-a şantajat şi deţin probe în sensul acesta, pentru că a dorit un post de conducere în cadrul Operei. Rezultatul procesului ar putea deschide o cutie a Pandorei, cu răzbunări în lanţ", a spus Trifan, fără a preciza cine l-a denunţat.

Pentru fapta de care este acuzat Rareș Trifan, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au cerut instanţei închisoare cu suspendare, urmând ca judecătorii să se pronunțe în acest caz pe 9 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel