Directorul INCDFP, după cel mai puternic cutremur din 2020: La zeci de ani se produc astfel de seisme

Constantin Ionescu, director INCDFP, a vorbit despre cutremurul care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru", a declarat Constantin Ionescu, sâmbătă dimineaţa, la Antena 3.

"Zona Vrancea are două nivele de producere a cutremurelor care se situează la adâncimi între 90 şi 160 de kilometri şi un nivel de suprafaţă, între 10 şi 40 km. În această zonă, cutremurele au, de obicei, magnitudini între 3-4 grade. Dar, din când în când, la zeci de ani se mai produce un cutremur peste 5 grade. Magnitudinea posibilă a unui cutremur de suprafaţă în zona Vrancea este de 6-6.5 grade",  a mai declarat directorul INCDFP.

"Nu trebuie să ne îngrijorăm că acest cutremur precedează un cutremur mai mare. Nu există o activitate ridicată", a mai afirmat Constantin Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel