Directorul DGASPC Prahova, demis de președintele CJ

vasilica
vasilica

Scandalul declanșat la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova față de modul în care instituția umilește persoanele cu handicap nu a rămas fără urmări. Președintele CJ Prahova a decis destituirea medicului Vasilica Florea care conduce  Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap.

[caption id="attachment_318710" align="alignleft" width="310"] Vasilica Florea[/caption]

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cozma, a decis vineri să o demită pe şefa DGASPC, Vasilica Florea, informează România TV.  Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat, vineri, că, în urma verificărilor făcute la DGASPC Prahova, CJ a emis dispoziţie de suspendare din funcţie a directorului adjunct al DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă.

 De asemenea, medicul şef de comisie Viorica Oniga a primit dispoziţie de eliberare din funcţie, însă aceasta va rămâne în fruntea comisiei de evalure până când se va găsi un înlocuitor, Oniga fiind singurul medic angajat al instituţiei.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a cerut sancţionarea şi reorganizarea DGASPC Prahova. Ministrul Muncii a mai spus că actuala componenţă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova a fost decisă de Consiliul Judeţean fără avizul  Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

 În urma controlului făcut la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova s-a stabilit că nu s-a respectat procedura de evaluare complexă, conform legislaţiei în vigoare, în sensul că persoanele adulte au fost evaluate de membrii Comisiei de evaluare, şi nu de specialiştii Serviciului de evaluare complexă, singura structură cu atribuţii în acest sens, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel