Directorul CIA: Miza e destul de mare. Putin fierbe între nemulțumiri, ambiție și nesiguranță

foto pixabay Dimitro Sevastopol
foto pixabay Dimitro Sevastopol

Directorul CIA, Bill Burns, a vorbit, sâmbătă, despre președintele rus Vladimir Putin și războiul pe care acesta îl duce în Ucraina. 

Directorul CIA, Bill Burns, a lansat un avertisment legat de Vladimir Putin. El consideră că președintele rus a mizat foarte mult pe a doua fază a războiului, crezând că dublarea conflictului militar este în continuare cea mai bună cale pe care o are de urmat. Bill Burns consideră că această mentalitate face ca faza a doua a războiului să fie cel puțin la fel de riscantă - și poate chiar mai riscantă - despre prima parte a conflictului. 

”El se află într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă”, a spus Burns despre Putin în timpul unui eveniment al Financial Times la Washington, conform Mediafax. "Cred că el este convins în acest moment că dublarea încă îi va permite să facă progrese" continuă directorului CIA. 

”Miza este destul de mare”

"Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană - nu știu dacă a fost încă zdruncinată", a adăugat el. "Așa că miza este destul de mare" avertizează Burns. 

Acest punct de vedere se bazează pe ceea ce Burns a spus că a observat despre Putin în ultimii ani.

"Ceea ce am văzut, în special în ultimul deceniu, este că el, într-un fel, fierbe într-o combinație foarte combustibilă de nemulțumiri, ambiție și nesiguranță, toate acestea împachetate împreună", consideră directorul CIA.

Burns a mai spus că riscul ca războiul să degenereze într-un conflict nuclear nu ar trebui subestimat în timpul celei de-a doua faze, chiar dacă comunitatea de informații a SUA nu vede "nicio dovadă practică în acest moment că rușii ar fi planificat desfășurarea sau chiar potențiala utilizare a armelor nucleare tactice". 

Rusia a afectat planurile Chinei

De asemenea, conform acestuia, războiul din Ucraina a afectat calculele Chinei despre "cum și când" va încerca să preia controlul asupra Taiwanului.

"În mod clar, conducerea chineză încearcă să analizeze cu atenție lecțiile pe care ar trebui să le tragă din Ucraina în ceea ce privește propriile ambiții în Taiwan", a declarat Burns. "Nu cred nici o clipă că a erodat determinarea lui Xi de a obține controlul asupra Taiwanului, dar cred că este ceva care le afectează calculele cu privire la cum și când vor face acest lucru", a conchis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel