Director în CJ Constanţa, acuzat că ajuta un om de afaceri să câştige licitaţii publice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ermil Chelaru, director general al Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat - Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată de DNA.

Acuzația este că ar fi ajutat un om de afaceri să câştige licitaţii publice având ca obiect amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, prin oferire de informaţii despre ofertele depuse de firme concurente.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Adrian Roşu, şef birou în cadrul Direcţiei Gospodărire Urbană şi Servicii de Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

De asemenea, procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu omul de afaceri implicat în acest caz, care a acceptat să primească o condamnare de un an şi patru luni închisoare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie - aprilie 2023, Ermil Chelariu şi Adrian Roşu, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis omului de afaceri accesul la informaţii nedestinate publicităţii (ofertele depuse de alte societăţi comerciale), demersuri care ar fi avut ca urmare câştigarea de către acesta din urmă a mai multor licitaţii (ce priveau amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi) organizate de instituţiile publice pe care le reprezentau funcţionarii menţionaţi anterior.

Contractele obţinute de omul de afaceri s-ar fi ridicat la suma totală de 735.877 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. În cauză, faţă de suspecţii Lupu Mihai şi Constantin Petrică Adrian procurorii anticorupţie au dispus soluţia clasării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel