Director de teatru, luat pe sus de ANI. Conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală de către Mircea Mihai Cornişteanu, fost director general şi manager al Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' Craiova.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mircea Cornişteanu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, deoarece a încheiat trei contracte (semnate atât în calitate de reprezentant legal al teatrului, cât şi în nume propriu) şi a aprobat (în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al teatrului) încheierea a 18 contracte în valoare totală de 182.153 lei, între Teatrul Naţional 'Marin Sorescu' Craiova şi persoana fizică Cornişteanu Mircea-Mihai.

De asemenea, întrucât în perioada exercitării funcţiilor de conducere, a îndeplinit acte prin care a obţinut, direct, foloase materiale pentru sine în sumă totală de 182.153 lei (în temeiul contractelor încheiate), Mircea Cornişteanu a încălcat şi legislaţia privind conflictul de interese în materie penală.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Mircea Cornişteanu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul penal. De asemenea, ANI a mai sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Ilarian Ştefănescu şi Gabriel Mănescu, persoane cu funcţii de conducere din cadrul Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' Craiova a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcţiilor de conducere, aceştia au îndeplinit acte prin care s-au obţinut, direct, foloase patrimoniale pentru Mircea Cornişteanu (superiorul lor ierarhic direct).

Astfel, Ilarian Ştefănescu a semnat 26 contracte încheiate între Teatrul Naţional şi persoana fizică Cornişteanu Mircea-Mihai, iar Gabriel Mănescu a semnat un contract încheiat între aceleaşi părţi (în condiţiile în care încheierea acestor contracte nu a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Teatrului şi nu există alte acte administrative privind aprobarea încheierii) în baza cărora Cornişteanu a încasat suma totală de 94.069 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy