Director de bancă din Capitală, reținut de polițiști după ce a furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei

Director de bancă din Capitală, reținut de polițiști după ce a furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei / Foto: Pixabay
Director de bancă din Capitală, reținut de polițiști după ce a furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei / Foto: Pixabay

Un director de bancă din Capitală ar fi furat zeci de mii de euro din tezaurul sucursalei.

Directorul unei sucursale bancare din Capitală este suspectat că a luat din tezaurul băncii nu mai puţin de 40.000 de euro şi 100.000 de lei. Poliţiştii au început o anchetă şi vor să afle ce a făcut acesta cu banii, transmite PRO TV.

Directorul suspectat de furt a ajuns miercuri la prânz în birourile anchetatorilor, unde un procuror i-a luat primele declarații și i-a adus la cunoștință învinuirea care i se aduce. El este acuzat de delapidare, infracțiune care se pedepsește cu de la 2 până la 7 ani de închisoare.

 

Ce acuzații i se aduc

Anchetatorii în suspectează pe bărbat că în luna aprilie ar fi luat bani din tezaurul băncii, o încăpere securizată în care se află banii cash ai băncii. Directorul ar fi sustras atât lei cât și valută. Totul ar fi fost descoperit în urma unui control intern făcut chiar de banca respectivă. Așa s-a aflat că sume importante de bani lipsesc.

După ce s-a descoperit că 40.000 de euro şi 100.000 de lei  au dispărut, cei de la bancă au încercat să afle de la el ce s-a întâmplat. Pentru că nu au reușit să rezolve problema, aceștia și au anunțat și autoritățile. Tot atunci, bărbatul a fost concediat, cel puțin așa susțin reprezentanții băncii în cauză. Polițiștii au făcut în această dimineață o percheziție domiciliară la adresa bărbatului și l-au adus la audieri.

Perchezițiile au fost făcute de poliţişti de la DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar de delapidare. Suspectul a fost dus la audieri la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1. Potrivit surselor Realitatea Plus, acesta a fost ulterior reținut.

 

Doi copii au încercat să spargă o bancă în Isaccea - Tulcea

La începutul lunii mai, doi copii au încercat să dea o spargere la o bancă din Isaccea, Tulcea. În vârstă de 12 şi 13 ani, copiii au spart geamul lateral al băncii, au dezactivat sistemul de înregistrare video însă nu au putut dezactiva şi alarma băncii care s-a declanşat imediat ce aceştia au intrat în sediu. Speriaţi de sunetul alarmei, cei doi au fugit.

Deşi ei au tăiat legăturile camerelor, acestea au apucat să înregistreze momentul în care copiii au intrat în bancă. Minorii au fost identificaţi. Nu au reuşit să fure nimic, informa atunci România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel