Directoarea TVR, semnal de alarmă: Situaţia s-a agravat considerabil

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis, luni, o scrisoare conducerii Parlamentului, în care a atenționat că situația televiziunii publice s-a agravat considerabil și le-a cerut parlamentarilor să decidă dacă România mai ar nevoie de un serviciu public de televiziune. 

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis trimiterea scrisorii la comisiile parlamentare de cultură şi buget.

Irina Radu a arătat în scrisoare că situaţia TVR este mai gravă în urma executărilor silite pe care o parte a salariaţilor le-au declanşat pentru obţinerea indexării salariilor prevăzute prin contractul colectiv de muncă. "Având în vedere executările silite aflate pe parcurs în aceste zile, este probabil să fim în imposibilitatea de a vira salariile pe data prevăzută 15 februarie, ceea ce ar fi de natură să deterioreze suplimentar situaţia prin proteste sindicale", a menţionat Irina Radu.

Directorul interimar al TVR propune mai multe soluţii, printre care şi intrarea în insolvenţă.

"Dacă pe 15 februarie există o şansă de a plăti salariile, măcar parţial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situaţie care se va prelungi în luna martie şi, posibil, aprilie. (...) În zilele şi săptămânile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenţi politici, va trebui să hotărâţi dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune şi, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero", a subliniat Irina Radu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel