Diplome fără studii, anchetă universități Arad. Mai multe persoane, reținute

Peste 350.000 de euro, înscrisuri şi sisteme informatice au fost ridicate, în urma celor peste 100 de percheziţii efectuate în dosarul "Diplome de licenţă fără studii”.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi peste 350.000 de euro, înscrisuri şi sisteme informatice utile cauzei. Pana în acest moment, şase persoane au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de alte nouă s-a dispus măsura controlului judiciar", conform IGPR.

Din anchetă a reieşit că, în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, s-ar fi constituit reţele infracţionale din care ar fi făcut parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi care ar fi avut rolul de a intermedia traseul banilor de la studenţi la profesori sau la informaticieni, contra unor comisioane, pentru a promova în mod fraudulos examenele.

Cadrele didactice ar fi cerut şi primit bani şi bunuri de la studenţi pentru a le oferi lucrări de licenţă deja elaborate sau pentru promovarea unor examene.

De asemenea, informaticienii instituţiilor ar fi accesat ilegal softul creat pentru evidenţa situaţiilor şcolare şi ar fi modificat rezultatele obţinute de unii dintre studenţi ori le-ar fi transmis acestora mesaje cu răspunsurile corecte, în timpul examenelor.

Cei care şi-ar fi cumpărat diplomele sunt studenţi tunisieni, algerieni, marocani, egipteni, dar şi italieni, cei mai mulţi urmând cursurile Facultăţii de Stomatologie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel