Diplomat RUS, expulzat de România, după acuzații de SPIONAJ. Bogdan Chirieac: Nu este deloc îmbucurător. Tensiunile au crescut enorm

Facebook Ambasada Rusiei în România
Facebook Ambasada Rusiei în România

Analistul politic Bogdan Chirieac spune ce ar putea urma după ce Alexey Grishaev, adjuctul ataşatului militar în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti, a fost expulzat din România şi declarat persona non grata, în urma unor posibile acuzaţii de spionaj. 

Autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a adjunctului ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexey Grishaev, având în vedere că "activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

VEZI Un diplomat rus, declarat persona non grata în România

"Toată această mişcare este în contextul răcirii fără precedent a relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi mai multe state din Europa Centrală şi de Est. Să nu uităm că Cehia a expulzat 20 de diplomaţi ruşi", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Întrebat la ce reacţie ar trebui să se aştepte autorităţile de la Bucureşti, analistul politic a spus că "probabil că lucrul acesta se va întâmpla şi în cazul Ambasadei României la Moscova. Dacă noi expulzăm un diplomat rus, probabil că şi Federaţia Rusă va expulza un diplomat român, cel puţin unul. Aşa funcţionează jocurile acestea diplomatice. Sigur, nu este deloc îmbucurător acest fapt. Tensiunile la Marea Neagră au crescut enorm. Faptul că, iată, situaţia şi aşa tensionată între România şi Rusia ajunge la un nivel superior de tensiune nu este în favoarea nimănui". 

Legat de consecinţe viitoare, Bogdan Chirieac a afirmat că România are garanții de securitate din partea NATO. 

"Noi nu prea avem relaţii economice cu Rusia, deci din punctul ăsta de vedere efectele sunt minore, dar să sperăm că nu vor fi şi alte efecte. România e în NATO, deci avem garanţii de securitate. Per total, situaţia nu e de salutat. Dacă se expulzează diplomaţi, nu e un lucru bun", a concluzionat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel