Diplomat francez: UE nu este pregătită să integreze Ucraina

Uniunea Europeană nu este pregătită pentru integrarea Ucrainei, a reiterat sâmbătă şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de învestire a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, care tocmai insistase asupra voinţei de aderare a Kievului la UE.

Poroşenko a susţinut "un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decât sunt pregătite să accepte statele UE", a declarat Fabius pentru I-télé, notează Mediafax.

"Când Poroşenko spune că (Acordul de Asociere cu UE) este prima etapă a unei Ucraine membre UE, atunci când discut cu partenerii mei europeni nu există o majoritate în acest sens, acesta este un lucru clar" , insistă Fabius.

"Convingerea noastră este să spunem că Ucraina este în Europa, dar că Ucraina ar trebui să aibă relaţii atât cu UE, cât şi cu Rusia", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean s-a angajat sâmbătă, în discursul de învestire, în Parlament, la Kiev, să menţină unitatea ţării, a cărei parte de est este devastată de o insurecţie separatistă prorusă, şi să conducă această fostă republică sovietică spre UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel