Dinu Patriciu. Ce se întâmplă cu acuzațiile penale și plângerile lui Dinu Patriciu, după moarte

Dinu Patriciu A MURIT
Dinu Patriciu A MURIT

Dinu Patriciu are pe numele său două acuzații penale, una la DIICOT, cealaltă la Tribunalul București. 

Ambele vor fi clasate cu privire la acesta, iar în cazul plângerilor făcute de el, procedurile vor continua doar la cererea moştenitorilor.

DIICOT a precizat, marţi, ca urmare a decesului omului de afaceri, că acuzaţiile ce-l vizau pe acesta vor fi clasate, iar acţiunea va continua în ceea ce-l priveşte doar pe latură civilă, context în care, în cazul concretizării dosarului vor fi introduşi în cauză din punct de vedere civil moştenitorii.

Unul dintre avocaţii omului de afaceri a arătat la rândul său că dosarul în care era vizat Dinu Patriciu la DIICOT reprezintă un caz mai vechi, disjuns din "dosarul mare Rompetrol". Avocatul a precizat de asemenea că, pentru faptele ce îl vizează pe Patriciu în acest caz, procurorii vor dispune clasarea şi continuarea cercetărilor faţă de restul persoanelor vizate, scrie Mediafax

Pe rolul DIICOT a mai rămas un dosar în care Dinu Patriciu era persoană vătămată. El a acuzat un jurnalist pentru violarea corespondeneţei. 

Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care prejudiciul este de 16 milioane de lei. În acest caz el a fost pus sub acuzare în 4 mai şi este cercetat alături de alte şase persoane între care şi fostul său director de la Adevărul Holding, Peter Imre.

În ambele dosare penale în care era vizat, acuzaţiile vor fi clasate de anchetatori, potrivit normelor penale aflate în vigoare, iar în cazul penal în care el este parte vătămată, acţiunea va continua doar la cererea moştenitorilor părţii vătămate, explică apărătorul.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel