Dinu C. Giurescu a murit. Radu Tudor, în lacrimi: M-a lovit în moalele capului. Nu voiam să prezint știrea asta niciodată

Roxana Neagu / 24 apr 2018 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit la vârsta de 91 de ani. Radu Tudor a fost cel care a primit vestea de la familie și a transmis-o pe Antena 3. Jurnalistului i-a fost foarte greu să vorbească despre moartea academicianului Dinu C. Giurescu, fapt pe care l-a și mărturisit. 

”Îmi e destul de greu să vorbesc, mai ales că am primit această veste din partea familiei și mărturisesc că sunt, personal, destul de afectat, pentru că seria de emisiuni pe care le-am făcut cu Dinu C. Giurescu începând cu anul 2010 a avut un impact extraordinar în societatea românească și m-am bucurat că putem să redescoperim un om de o valoare excepțională profesională, un patriot curat, un patriot adevărat, lecțiile de istorie pe care Dinu C. Giurescu ni le-a predat la Antena 3 și pe care le-a predat milioanelor de români au rămas niște documente televizate din care avem foarte multe de învățat. 

Mărturisesc că m-a lovit în moalele capului această veste. 

Telefonul primit de la familie m-a făcut să tresar, mai ales că acum o săptămână am vorbit cu Dinu C. Giurescu la telefon, știind că e foarte slăbit și am încercat să-l sun să-l îmbărbătez, să-l motivez un pic.” a spus jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3. 

În emisiunea sa, Radu Tudor a mai spus: ”Emoția e puternică, nu voiam să prezint știrea asta niciodată”. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24