Dinicu află astăzi dacă va putea lua legătura cu fiul său şi cu concubina

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Tribunalul decide asupra cererii lui Dinicu de a putea lua legătura cu fiul său şi cu concubina.

Miercuri, Tribunalul Prahova examinează contestația patronului complexului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, împotriva deciziei Judecătoriei Ploiești care a respins solicitarea sa de modificare a obligațiilor legate de arestul la domiciliu, în vederea obținerii permisiunii de a comunica cu fiul său și cu concubina sa, informează Agerpres.

Conform portalului instanțelor de judecată, Judecătoria Ploiești a respins, vinerea trecută, ca neîntemeiată, cererea lui Dinicu de modificare a conținutului arestului la domiciliu, el contestând ulterior această decizie.

Fiul său și concubina lui Cornel Dinicu sunt martori în dosarul Ferma Dacilor, iar toți cei trei au domiciliul la aceeași adresă. Printre condițiile impuse de instanță lui Dinicu prin măsura arestului la domiciliu se numără și aceea de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora și ai victimelor decedate, cu martorii și experții desemnați în cauză.

Totodată, patronul Fermei Dacilor a solicitat instanței permisiunea de a părăsi domiciliul pentru a merge la stomatolog, cererea fiind, de asemenea, respinsă.

Inculpatul a contestat și această decizie, contestația urmând să fie judecată de Tribunal tot miercuri.

Ce s-a întâmplat la Ferma Dacilor

Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor - Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie - sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Construcția corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire, iar demersurile și măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

"Trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu (...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric' ", preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Conform sursei citate, societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea "pompă de apă" având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Opt persoane - cinci adulți și trei copii - au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel