Dinel Staicu a fost reținut pentru 24 de ore

dinel1
dinel1

Dinel Staicu a ieșit, marți seara,  din sediul DNA cu cătușe la mâini, după ce a fost audiat peste șase ore în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti. Staicu este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru dare de mită, alături de fratele său, Marian Staicu, acuzat de complicitate la dare de mită. Staicu a venit, marți dimineața, pregătit pentru a fi arestat, declarând că  va cere acest lucru, la fel cum a făcut şi în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti.

 Dinel Staicu a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul de corupţie de la Curtea de Apel Bucureşti şi va fi prezentat, miercuri,  magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale, pentru complicitate la dare de mită, faţă de fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, şi faţă de Carmen Ioana Popescu, Costinel Dinişoară şi Ionuţ-Cătălin Butaru-Nistor.

 Carmen Ioana Popescu, fost director general la SC BDJ Craiova, este judecată alături de Dinel Staicu în dosarul Transgaz.

 Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său și al învinuitei Popescu Carmen Ioana, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea persoanelor anterior menţionate, precum şi a învinuiţilor Dinişoară Costinel şi Butaru-Nistor Ionuţ-Cătălin, a dat 1.200.000 de euro judecătoarei Cîrstoiu Veronica, de la Curtea de Apel Bucureşti.

 "Promisiunea şi darea acestor foloase s-a realizat pentru ca inculpata Cîrstoiu Veronica, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală şi membru al completului care a fost învestit să soluţioneze dosarul având ca obiect contestaţia în anulare formulată de Staicu (fost Nuţu) Dinel, să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia", arată DNA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel