Dîncu: Până în decembrie o să realizez mai mult decât mi-am propus

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, luni, că în România s-a făcut mult timp o politică a urgenţelor şi a pompierismului, precizând însă că actualul Guvern a proiectat linii strategice pentru următorii zece ani. În plus, vicepremierul este convins câ până la finalul mandatului în Guvernul Cioloș va reuși să finalizeze tot ce și-a propus la preluarea funcției și chiar mai mult. 

"O să facem un bilanţ (...) la finalul de mandat, în care vom arăta ce ne-am propus (...) La început, am fost luaţi peste picior uşor, pentru că am făcut un program scurt, n-am făcut un program electoral care să fie pe 150 de pagini, cu polologhie politică (...) şi am încercat să spunem (...) câteva ţinte care sunt posibile într-un an de zile. Şi în principal cu toţii ne-am propus câteva lucruri importante şi o parte din acele ţinte îmi reveneau mie, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (...) Eu deja cred că am 90% din proiectul iniţial realizat, însă până în decembrie o să realizez mai mult decât mi-am propus (...) Asta vreau să arăt în proiectul meu de final, (...) câte lucruri apar pe parcurs, pe care nu le poţi anticipa, (...) marile crize care apar în fiecare domeniu. Iar în România s-a făcut mult timp o politică a urgenţelor, o politică a pompierismului. Nici noi n-am scăpat de acest tip de politică', a spus Vasile Dîncu, luni seară, la Realitatea TV, citează Agerpres.

Potrivit acestuia, actualul Executiv a trebuit să răspundă la probleme la care nu s-a răspuns de 25 de ani. 'Problema Colectivului şi a salvării, a protecţiei civile în caz de urgenţă, problemele cutremurului de exemplu şi a răspunsului la cutremur la care lucrăm în acest moment', a spus Vasile Dîncu.

Citește și: Vicepremierul lui Cioloș recunoaște: Și eu m-am înșelat

Vicepremierul Dîncu a mai afirmat că în timpul acestei guvernări s-au proiectat linii strategice pentru următorii zece ani.

'S-au făcut expertize, s-au făcut studii şi am proiectat linii strategice pentru următorii zece ani. Miniştrii care vor veni au posibilitatea să schimbe, dar au şi o viziune de ansamblu asupra domeniului respectiv', a spus Dîncu.

El a dat exemplu domeniile educaţiei şi sănătăţii, în care nu s-a făcut până în prezent 'o mapare a infrastructurii şi a nevoilor'. 'Te miri cum în 25 de ani nici în sănătate, nici în educaţie nimeni decât acum - pentru că era o cerinţă europeană (...), ca să mai primim bani europeni - (...), nimeni nu a făcut o inventariere a infrastructurii, câte şcoli are, ce probleme are fiecare, câţi copii. Şi nici în sănătate nu s-a făcut acest lucru. Noi lucrăm în orb. Cum să faci reforma sănătăţi sau a educaţiei, când nici nu ştii câte şcoli ai, nu ştii care e situaţia fiecăreia, câţi copii vei avea peste 10 ani, unde pui şcoala cea mai importantă?', a mai spus Dîncu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel