Din lipsă de investitori, Primăria Turda a pus pe stand-by proiectul de dezvoltare a zonei Saline

SALINA-TURDA
SALINA-TURDA

Proiectul de aproape 200 de milioane de euro care ar urma să dezvolte zona Salinei Turda a fost trecut pe linie moartă de Primăria Turda. Motivul este că niciun investitor nu s-a arătat interesat de proiect, aceasta însă şi pentru faptul că planul nu a fost promovat, informează Ziua de Cluj.

Autor: Adi Stroescu

SALINA-TURDA"Au fost investitori care au venit şi au văzut, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Acum ne concentrăm pe altceva, baza de tratament din centru şi transformarea unui bloc vechi din centru în hotel", spune primarul Tudor Ştefănie pentru ziuadecj.ro.

Proiectul este acum prezentat doar pe site-ul Primăriei Turda şi al Salinei. "Deocamdată vrem să vedem cum facem bugetul pe anul viitor, ne concentrăm pe asta", a mai spus primarul.

Proiectul de 190 de milioane de euro, denumit "Floare de sare", include hoteluri de trei, patru şi cinci stele, dar şi un patinoar, hipodrom şi terenuri de golf, şi renovarea a patru foste mine de sare. Proiectul include şi reabilitarea hotelului Potaissa din centrul oraşului.

În zona oraşului Turda mai multe terenuri industriale au fost contaminate de deşeurile de la fostele Uzine Chimice Turda, dar şi de depozitele de lindan. În interiorul uzinelor de la Turda, unde activeazã acum o serie de societăţi, se aflã un depozit de 72 de tone de rodanură de potasiu. Tot în zonă există o serie de depozite de hexaclorciclohexan, folosit ca îngrăşământ, care a fost interzis recent. Aceasta ar fi una dintre problemele care stau în calea investiţiei, spune Ştefănie, adăugând că două reportaje prezentate pe un post de televiziune, chiar în seara în care proiectul era prezentat la un forum de afaceri din Bucureşti, i-au alungat pe investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel