"Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca". SONDAJ: Lumina Sfântă, între credință și spectacol

[] []

12 apr 2015 / 14:59
Salveaza PDF Comentarii

"S-ar putea spune că Iisus S-a născut pe cruce. Toată viața Lui a fost pe cruce. Dar cea mai grea cruce: moartea din care a izbucnit și biruința cea mai mare asupra morții și a păcatului: Învierea sau omorârea morții" scrie Preasfințitul Calinic, episcopul Argeștului, în cartea "Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca. Omul, zidire de mare preț".  

O învățătură parcă de mult uitată. "Hristos a înviat!" mulți au uitat să spună. "Adevărat a înviat!" era răspunsul pe care parcă am fi vrut să-l mai spunem măcar o dată. Dar cui? Am fost să luăm Lumina Sfântă care vestește Învierea Domnului Iisus Hristos. Comercianții și-au scos taraba cu lumânări la ușa magazinului. Profitul bate credința, pentru că, nu-i așa, religia nu ține de foame și nici nu plătește facturi.

Berea, semințele și muzica nu vesteau nimic. Doar gunoiul lăsat în urmă. Părea o petrecere a cartierului, unde se adunaseră mașinile de lux cu numere de Bulgaria, costumele alese și tocurile pentru club. Era un fel de cocktail dinaintea petrecerii, unul ieftin, o față comercială a credinței. Poliția a blocat șoșeaua la 23:45. Oamenii s-au îmbulzit în șosea. Toate mașinile au fost blocate, mai puțin una, a unui taximetrist, care a trecut printre sutele de oameni strânși să ia Lumina Sfântă. Părea un bâlci până când vocea preotului a acoperit mulțimea. O tăcere surdă a pus stăpânire pe cartier. Lumina Sfântă a fost scoasă din biserică și s-a împrăștiat rapid, ca o veste bună, un moment de liniște și fericire. Aș fi răspuns "Adevărat a înviat!" cu zâmbetul pe buze, dar nimeni nu zâmbea și nimeni nu spunea "Hristos a înviat!". Toți erau la fel, dar atât de tăcuți. 

Răspundeți sondajului DCNEWS despre cum a fost când ați fost să luați Lumina Sfântă. Așteptăm, de asemenea, să ne povestiți experiența dumneavoastră, în rubrica de comentarii. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28