Din august, Piaţa Charles de Gaulle devine şantier pentru construirea unui pasaj subteran şi a unei parcări cu 603 locuri - VIDEO

piata_de_gaulle_l_46596100
piata_de_gaulle_l_46596100

Încă o investiţie de amploare va fi demarată din august în Capitală: Pasajul rutier subteran din Piaţa Charles de Gaulle, care va cuprinde şi o parcare cu 603 de locuri. Acesta  va fi construit pe direcţia Bulevardului Aviatorilor, având o lungime totală de 1.392 de metri, dintre care, lungimea rampei din sud va avea 318 metri, cea a rampei din nord 298 de metri, iar partea acoperită 778 metri.

Pentru fiecare sens, lăţimea pasajului va fi de 8 metri, vor exista două benzi benzi de circulaţie şi trotuare de jumătate de metru. În partea centrală, trotuarul se poate lăţi şi la 2, 5 metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea va trebui să reconfigureze şi accesul la staţia de metrou Aviatorilor, situată în partea de Nord a Pieţei Charles de Gaulle.

Accesul  în parcare se va face atât din viitorul pasaj subteran, cât şi de pe străzile Constantin Prezan şi Calea Dorobanţilor. Parcarea va fi construită pe trei niveluri şi va costa va costa 44,9 milioane de euro. La primul nivel se va amenaja şi o galerie comercială.  Lucrările de construcţii vor dura trei ani iar un singur loc de parcare va fi construit cu 74.550 de euro, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Pentru cei aproape 1.400 de metri de pasaj subteran, Primăria va plăti 58 milioane de euro, adică 41 de milioane de euro pe kilometru. Asta, în condiţiile în care costul standard pentru construirea unei autostrăzi, propus de Ministerul Transporturilor este curprins între 5,05 milioane euro şi 6,1 milioane euro, fără TVA.

În acest sens, monumentul  "Crucea Secolului" realizat de Paul Neagu şi care a  fost amplasat în septembrie 1997 în Piaţa Charles de Gaulle a fost mutat într-un sens giratoriu din faţa Ambasadei Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel