Din 2025, plimbările cu ponei ar putea fi interzise în acest oraş

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Plimbările cu ponei în parcurile publice vor fi interzise începând din anul 2025, în urma unei campanii a activiştilor pentru drepturile animalelor care susţin că aceștia nu sunt bine tratați. Unde se va întâmpla asta?

Plimbările cu ponei au fost dintotdeauna o atracţie populară în parcurile din Paris, precum Champ de Mars, Parc Monceau şi Parc du Luxembourg, în special în weekend şi în timpul vacanţelor şcolare. Dar cum tot ce e frumos se termină, şi această formă de agrement ar putea ieşi în afara legii începând cu 2025. Cel puţin, asta se doreşte printr-o petiţie PAZ care a strâns până acum aproape 9000 de semnături.

Organizaţiile pentru drepturile animalelor au militat ani la rând pentru interzicerea acestei practici, argumentând că poneii sunt nevoiţi să fie la dispoziţia vizitatorilor ore întregi, nu au acces permanent la apă şi fân proaspăt şi suferă în camioanele cu care sunt transportaţi în oraş. "Poneii nu sunt jucării. Copiii nu învaţă nimic despre ei din aceste plimbări, nu se creează nicio legătură emoţională. Doar transformă poneii în obiecte de divertisment", a declarat activista Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Amandine Sansivens pentru CBS.

Alte voci susţin că poneii sunt bine trataţi

După introducerea unui grafic pentru bunăstarea poneilor în 2021, primăria a decis luna trecută să elimine treptat licenţele acordate operatorilor. Stephane Michaud, directorul AnimaPoney - care a operat plimbări cu ponei în mai multe parcuri din Paris, dar în prezent a închis jumătate dintre acestea - a declarat că poneii lui lucrează doar aproximativ 150 de zile pe an. "Lucrez cu ponei de 35 de ani, le cunosc nevoile. Au tot ce le trebuie", a spus acesta.

Parizienii care îşi duc copiii la plimbări cu ponei au îndoieli cu privire la această interdicţie. "Pentru copii este un răsfăţ. Le place contactul cu poneii" -  e doar una din miile de reacţii ale cetăţenilor la noua hotărâre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel