Din 2022 e posibil să vedem tigri numai în poze

Tigru
Tigru

Tigrii riscă să dispară de pe Terra până în 2022, a avertizat directorul organizaţiei de mediu WWF (World Wide Fund for Nature), James Leap, la summitul dedicat protejării acestei specii, inaugurat duminică la Sankt Petersburg. Potrivit statisticilor, în prezent mai există în natură 3.200 de tigri, faţă de 100.000, cu un secol în urmă.

"Aceste vieţuitoare ar putea să nu mai rămână pe planeta noastră până în 2022, următorul An al tigrului (conform calendarului chinez)", a atras atenţia James Leap. Reuniunea la nivel înalt a celor 13 state în care trăieşte acest mamifer va dura patru zile, printre participaţi numărându-se patru premieri - între care şi şeful executivului rus, Vladimir Putin - şi înalţi responsabili guvernamentali. Forumul va adopta un program internaţional pentru protejarea speciei, care propune dublarea numărului tigrilor până în 2022. Banca Mondială ar urma să deblocheze, în următorii cinci ani, suma 350 de milioane de dolari pentru acest plan. Potrivit statisticilor, în prezent mai există în natură 3.200 de tigri, faţă de 100.000, cu un secol în urmă.

James Leap a subliniat că interzicerea vânării acestor animale nu este de natură să amelioreze cu mult situaţia. El a afirmat că autorităţile statelor din arealul de vieţuire al tigrilor şi organizaţiile internaţionale trebuie nu doar să interzică total vânatul, dar şi să anihileze cererea de trofee de vânătoare şi materiale biologice, utilizate în anumite activităţi medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel