DIICOT: Trei persoane arestate cu focuri de armă. Cantitate uriașă de cannabis

Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a trei persoane, după ce două dintre ele au fost prinse în flagrant, în timpul unei tranzacţii cu cannabis.

Vineri, în Buzău, procurorii DIICOT - BT Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea l-au surprins în flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Mădălin în timp ce vindea aproximativ 100 de grame de cannabis suspectului A.M.I şi inculpatului Cristian Alexandru Theodor.

Înţelegerea dintre cei trei era ca A.M.I să-i ofere un autoturism în valoarea de aproximativ 5000 de euro lui Apostu Dumitru Mădălin, tranzacţia fiind iniţiată, intermediată şi efectuată de către Cristian Alexandru Theodor.

În schimbul acestui autoturism Apostu Dumitru Mădălin urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării.

15 kilograme de cannabis, valoarea pe piaţă fiind de aproximativ 75.000 euro

Când au fost surprinşi în flagrant, inculpaţii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către poliţişti, forţând barajul forţelor de ordine. Poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând atât focuri de avertisment în plan vertical cât şi în direcţia autoturismului. Cu toate acestea membrii grupului infracţional au spart barajul forţelor de ordine reuşind să părăsească zona infracţională. Ulterior, inculpaţii Apostu Dumitru Mădălin şi Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizaţi, iar faţă de suspectul A.M.I. se continuă activităţile de urmărire. De asemenea se efectuează cercetări şi faţă de inculpatul Pruteanu George Bogdan care începând de la jumătatea lunii octombrie a desfăşurat activităţi de trafic şi deţinere de droguri în vederea consumului. Acesta a procurat droguri de la Apostu Dumitru Mădălin, iar ulterior le-a comercializat către diferiţi consumatori din Mărăşeşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 15 kilograme de cannabis, valoarea pe piaţă fiind de aproximativ 75.000 euro.

În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator şi au fost indisponibilizate trei autoturisme. Iniţial, inculpaţii Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor şi Pruteanu George Bogdan au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc in vederea consumului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel