EXCLUSIV  DIICOT, sesizare droguri. ADEVĂRATA problemă cu fata care priza live la PRO TV

PRO TV a difuzat o știre video cu o fată care priza un praf de pe brațul alteia. Apoi, s-a ștes cu grijă la nas.

"Polițiștii de la Antidrog s-au autosesizat și încearcă să le identifice pe tinerele surprinse accidental în relatarea PRO TV de pe plaja din Mamaia în timp ce păreau că se droghează. Nu sunt singurele cazuri", a spus Andreea Esca la PRO TV.

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre acest caz, venind cu o nouă abordare.

Consumatorul de droguri este la fel ca victima violenței domestice. A sancționa consumatorul, și nu dealerul, este o greșeală și din punct de vedere moral, dar și practic. Este exact cum ai spune: de ce nu face închisoare și femeia bătută de soț? Victima de ce a stat să fie lovită? Oamenii care sunt dependenți de droguri sunt victime pentru că sunt capturați de aceste rețele.

Presa a făcut caz din situația fetei filmate, care este posibil nici să nu mai fie în România, iar autoritățile consumă inutil resurse și energie alergând după unul - două cazuri care au fost date la televizor, în loc să se concentreze pe adevăratele rețele de dealeri, oameni cu adevărat nocivi care trebuie sancționați. 

[citeste si]

Autoritățile ar trebui să se ocupe de deschiderea centrelor de consiliere psihologică, dar aleg să se ducă și să pedepsească, extrem de dur, doar pe unele dintre victimele celor care vând droguri.

DIICOT, pe urmele fetelor

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi DIICOT – ST Constanţa s-au autosesizat. Fac verificări pentru identificarea tinerelor care apar în imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel