DIICOT, percheziții. Rețea destructurată

O grupare infracţională organizată specializată în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 700.000 de euro, a fost destructurată de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.

Miercuri au fost efectuate 15 percheziţii în judeţul Alba, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale ale unor firme implicate, precum şi la sediul unei instituţii publice. Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. 

În urma cercetărilor a reieşit că în perioada 2008-2014, membrii grupării ar fi emis facturi către două firme beneficiare, cu sediul social declarat în judeţul Alba, care au ca obiect de activitate fabricarea de mobilier. "Cele două societăţi ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale, în scopul diminuării bazei impozabile, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit. Pentru a crea aparenţa că operaţiunile comerciale sunt reale şi pentru a ascunde banii proveniţi din activitatea evazionistă, din conturile bancare ale celor două societăţi ar fi fost transferaţi 18.000.000 de lei către conturile altor societăţi, cu comportament de tip fantomă, suma fiind ulterior retrasă şi returnată în numerar", se susţine în comunicat. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate laptop-uri, unităţi centrale de calculator şi sume de bani, precum şi documente. Totodată, vor fi puse în aplicare măsuri asiguratorii faţă de 8 autovehicule.. 

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române, precum şi poliţişti de la structurile de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Cluj, Gorj, Sibiu şi Mureş, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel