DIICOT, percheziții de amploare

Procurorii DIICOT au reţinut, pentru 24 de ore, cinci persoane acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc. 

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în procurarea, deţinerea şi comercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv canabis şi haşiş, către diferiţi consumatori", informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, luni, 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 200 de grame de canabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de canabis, şase cântare electronice şi cinci dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum şi un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale şi două dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip "bong" şi "pipă". 

De asemenea, au fost ridicate un pistol cu gaze tip "Airsoft", trei laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei. 

Inculpaţii au fost prezentaţi marţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Faţă de alţi trei inculpaţi procurorii DIICOT Bacău au dispus măsura preventivă a controlului judiciar. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel