Certificatul de vaccinare va fi valabil în Grecia numai 7 luni fără doza booster în cazul persoanelor de peste 60 de ani

Persoanele nevaccinate anti-COVID-19 nu mai au începând de luni acces în interiorul restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, muzeelor, sălilor de fitness şi clădirilor publice din Grecia, unde în plus în cazul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani certificatul de vaccinare va expira dacă acestea nu se vaccinează şi cu doza booster la şapte luni după doza a doua, relatează agenţia EFE.

Tot începând de luni testul negativ de COVID-19 va fi acceptat numai pentru accesul în biserici, centre educative, la locul de muncă, în frizerii, magazine neesenţiale şi la terasele restaurantelor sau ale cafenelelor.

Singurele locuri unde nu va fi cerut certificatul verde ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt magazinele alimentare, pieţele, farmaciile şi transportul public urban, dar peste tot masca este obligatorie. Interesul pentru vaccinare a crescut de îndată ce au fost înăsprite restricţiile pentru nevaccinaţi, peste 1,6 milioane de doze de vaccin fiind administrate în ultima lună.

Cu toate acestea, numai 61% din cei 10,7 milioane de cetăţeni ai Greciei sunt vaccinaţi cu schema completă şi numai 8,3% au primit şi doza a treia. Preşedinta asociaţiei medicilor din capitala Atena, Matina Pagonis, membră a grupului de experţi ce consiliază guvernul, a cerut restricţii şi pentru accesul în supermarketuri, propunând prezentarea unui test rapid sau folosirea unei măşti duble.

Situaţia epidemiologică a Greciei se înrăutăţeşte şi cresc spitalizările şi decesele - 76 de noi decese ale pacienţilor COVID-19 fiind înregistrate duminică -, astfel că autorităţile iau în calcul măsuri chiar şi mai stricte, conform Agerpres.

Zeci de medici privaţi, chemaţi să lucreze în spitalele din Grecia

Pentru a reduce presiunea asupra doctorilor din spitale pe fondul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătăţii grec a ordonat vineri ca 85 de medici privaţi să se prezinte la serviciu, informează sâmbătă DPA, scrie Agerpres. 

Poliţiştii au predat documentele corespunzătoare medicilor, care acum trebuie să se prezinte la spitale sâmbătă dimineaţă, a anunţat radioul de stat.

Guvernul de la Atena a luat o decizie cu o zi înainte ce a făcut posibil acest pas. Experţi juridici au declarat că cei care refuză ar putea riscă până la trei ani de închisoare.

Spitalele au devenit supraaglomerate



Din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spitalele, în special din nordul Greciei, sunt supraaglomerate de mai multe săptămâni.

Guvernul de la Atena a chemat deja medicii privaţi să se ofere voluntar la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, doar aproximativ 40 s-au oferit să lucreze.

Potrivit asociaţiilor medicilor din spitale, sistemul de sănătate grec are nevoie de cel puţin 150 de medici suplimentari. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel