DIICOT: Angajată DGASPC, acuzată că a primit bani de la familii

DIICOT
DIICOT

O angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, suspectată că a pretins şi primit bani şi alte foloase de la familii interesate să facă adopţii, este cercetată sub control judiciar pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Lucica Adriana Şimandan a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, Tribunalul Braşov dispunând, miercuri, măsura preventivă a controlului judiciar.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, inculpata (...), membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopţie, a pretins şi primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopţie. S-a reţinut că inculpata a pretins şi primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase, având influenţă asupra modalităţii de obţinere a atestatului de potenţial adoptator ori asupra modalităţii de selecţie din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni de urgentare a eliberării actelor menţionate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu încălcarea dispoziţiilor legale', se precizează în comunicat. Conform aceleiaşi surse, din cercetări a reieşit că Lucica Adriana Şimandan a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influenţă asupra altor funcţionari cu atribuţii în procesul de adopţie, în scopul urgentării procedurilor specifice. 'Astfel, inculpata a determinat-o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna - Serviciul Adopţii, să falsifice un raport de evaluare a capacităţii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv, menţionarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe, într-un apartament care îndeplinea condiţiile necesare pentru a creşte un copil, precum şi menţionarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei', se mai arată în comunicatul DIICOT.

[citeste si]

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, angajata DGASPC Covasna este la rândul ei cercetată în dosar, în stare de libertate, pentru fals intelectual. Dosarul este instrumentat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, activităţile de cercetare şi documentare beneficiind de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel