DIICOT, anchetă după un nou caz Loverboy. Zece fete, duse la prostituţie în străinătate

Zece fete au fost racolate prin metoda „Loverboy" și duse la prostituție în Germania și Belgia de un grup infracțional format în Călărași și Brăila. Fetele au trimis în țară aproape 350.000 de euro bani obținuți din prostituție. 86 de persoane vor fi audiate în acest caz.

Potrivit DIICOT, procurorii din Călăraşi și polițiștii au făcut joi opt percheziţii în Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, scrie Mediafax. 

Mai multe persoane sunt bănuite că au format, începând cu anul 2016, în Călărași și Brăila, un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au racolat mai multor tinere pentru plasarea acestora pe pieţele de prostituţie din Germania și Belgia, precum şi al obţinerii unor foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de acestea.

Zece tinere, exploatate 

Gruparea infracțională a reușit să exploateze 10 tinere care au practicat prostituția în beneficiul membrilor săi, transferând în țară, prin sistemele de transfer rapid, suma de aproximativ 333.742 euro, bani obținuți din aceste activități.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că suspecții au racolat fetele prin metoda „Loverboy" și le-au convins să meargă în străinătate să practice prostituția, aparent în beneficiul relației de cuplu și al unui viitor împreună mai prosper.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur.

La sediul DIICOT vor fi audiate 86 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel