DIICOT, acuzații terorism. UDMR, prima reacție

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, că i se pare incredibil că procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru amenințare în baza legii pentru prevenirea terorismului.

"Nu ştiu cine şi pe cine a ameninţat. Noi când desfăşurăm o activitate politică spunem foarte clar şi pe faţă ce vrem, care sunt scopurile noastre şi pur şi simplu nu pot să-mi dau seama la ce se gândeşte DIICOT. Să sperăm că o să ne trimită o scrisoare, o să-şi formuleze punctul de vedere şi o să vedem despre ce este vorba. Dar aşa ceva nu s-a întâmplat de 25 ani, să fim acuzaţi de aceste acte. Sper că este o glumă, dar în Ajunul Crăciunului nu prea se fac glume de acest fel. (...) Nu ştim despre ce declaraţie este vorba, poate este vorba că avem congresul la o săptămână după Paştele ortodox, poate asta e ameninţare? Nu ştim. Să spună DIICOT despre ce este vorba, dar mi se pare totuşi incredibil că am ajuns aici, în 2014", a declarat Kovacs Peter, scrie Agerpres

"Începând din 1990, România, din păcate, a fost plină de politicieni naţionalişti, care au atacat UDMR sau au atacat politicienii UDMR în diferite forme şi pentru diferite fapte imaginare. Ni s-a spus că vrem să rupem Transilvania, ca şi parte a României, sau să facem o gaură în mijlocul României şi să avem o Secuime independentă, am fost atacaţi cu tot felul de prostii timp de 25 ani. Eu cred că UDMR şi-a arătat loialitatea faţă de România, şi-a arătat loialitatea faţă de cei care ne-au trimis în funcţii politice, totodată", a mai spus Kovacs Peter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel