DIICOT, acțiune de amploare: 18 arestați preventiv

Un număr de 18 persoane au fost arestate preventiv, iar alte 12 au fost puse sub control judiciar într-un dosar de trafic și consum de droguri de risc și mare risc, printre consumatori aflându-se inclusiv minori.

Potrivit unor comunicate emise, joi, de DIICOT și Inspectoratul General al Poliției Române, procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 54 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița la membrii unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc.

Anchetatorii spun că gruparea era constituită din peste 50 de membri, în cauză existând suspiciunea că inculpații s-au aprovizionat cu cantități de droguri de risc (cannabis), precum și comprimate MDMA (ecstasy) de la surse de pe raza Bucureștiului și a județului Dâmbovița, pe care le-au distribuit către consumatori, inclusiv minori, aflați în Capitală și în județele Dâmbovița și Prahova.

De la DIICOT

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că nucleul grupării acționa în special în zona municipiului Moreni, județul Dâmbovița, dealerii principali și secundari alimentând consumatori din zona Moreni și localități limitrofe din județele Dâmbovița și Prahova", arată sursele citate.

În urma perchezițiilor, au fost puse în executare 159 de mandate de aducere privind persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri, în cauză fiind depistate aproape 40 de persoane care aveau calitatea de dealeri și aproximativ o sută de persoane ce aveau calitatea de consumatori.

În cauză au fost audiate 200 de persoane, precizează DIICOT.

Anchetatorii au depistat la percheziții și au ridicat 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, semințe de cannabis, aproximativ 100 grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunțirii (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei și 6.500 euro.

În urma audierilor, 18 persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept, Tribunalul Prahova dispunând ulterior arestarea preventivă a inculpaților.

Față de alți 12 inculpați, procurorii DIICOT Ploiești au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel