DIICOT a reținut doi bărbați din TRAFIC. Cine sunt cei săltați de pe stradă

Doi bărbați au fost săltați din trafic și reținuți. 

Ei sunt suspectaţi de trafic internaţional de droguri de mare risc. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Bacău. Ei au fost plasaţi în arest la domiciliu.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu - Gabriel au iniţiat demersuri în vederea realizării unei achiziţii de droguri de mare risc. În acest sens au accesat reţele darknet, pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiţii de clandestinitate”, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Drogurile, plătite prin bitcoin

Cei doi inculpaţi au stabilit legătura cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, apoi au plasat o comandă de 50 de grame de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică bitcoin.

"Pentru a evita expunerea la riscurile inerente unei astfel de operaţiuni, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu - Gabriel au desemnat ca destinatar al coletului o altă persoană, după ce în prealabil i-au cerut acestuia permisiunea de a-i folosi numele şi adresa de domiciliu, pentru a recepţiona un colet din străinătate, în conţinutul căruia l-au asigurat că se află accesorii pentru telefoane mobile", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres. 

Percheziții domiciliare

La sfârşitul lunii septembrie, coletul marcat cu timbre poştale emise în Olanda şi fără menţiuni privind expeditorul, a fost livrat, prin intermediul unui serviciu de coletărie, persoanei desemnate ca destinatar. Pe 3 noiembrie, Marius Şerban a fost prins în flagrant în timp ce avea asupra sa plicul conţinând cantitatea de 51,75 de grame de amfetamină. Cu ocazia percheziţiilor efectuate de procurorii DIICOT şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate la domiciliile celor doi, situate în municipiile Bacău şi Cluj Napoca, a mai fost găsită şi ridicată în vederea cercetărilor o cantitate de 57 de grame cannabis.

Inculpaţii au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, Tribunalul Bacău dispunând ulterior împotriva lor măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel