DIICOT a oprit un transport din Turcia: 65.700 de sticle cu parfum, de 3 milioane de euro, confiscate

DIICOT a oprit un transport din Turcia și a confiscat peste 65 de mii de sticle de parfum în valoare de 3 milioane de euro.

DIICOT a decoperit 65.700 de sticle cu parfum în valoare de 3 milioane de euro într-un container adus din Turcia, în portul Constanța. produsele urmau să ajungă pe piața neagră din România.

"La data de 16.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu autoritățile vamale din cadrul Direcției Generale a Vămilor și Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea au efectuat o percheziție a unui container adus din Turcia, în portul Constanța, ce conținea produse importate de către o societate comercială.


În urma percheziției containerului respectiv, în interiorul acestuia, au fost descoperite 503 cutii cu sticle cu lichid parfumat, ambalate individual, în cutii inscripționate cu mărci de parfumuri consacrate. Totodată, au fost inventariate un număr de 65.700 de sticle cu parfum, de diferite cantități și branduri, cu valoare de piață ce depășește 3 milioane de euro, produse ce urmau să ajungă pe piața neagră din România și alte state din U.E.", precizează DIICOT într-un comunicat

Prindere în flagrant

Totodată, DIICOT precizează că trei inculpați au fost prinși în urma unei acțiuni de prindere în flagrant.

"În cauză, la data de 11.03.2021, sumele de 5.600 USD, 1.600 USD și 31.500 USD, care au făcut obiectul unei livrări supravegheate, au fost descoperite asupra a 3 inculpați, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant efectuată de către de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DICE și DGA. Suma reprezenta obiectul infracțiunilor de corupție comise de reprezentanți ai unor instituții cu atribuții de control în domeniu, care ar fi sprijinit activitatea infracțională.", se arată în același comunicat.

În acest caz, sunt inculpate în total 14 persoane. Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a 8 dintre inculpați, iar față de alți 6 inculpați procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel