DIICOT a destructurat o grupare care transporta refugiați prin România

Procurorii DIICOT au efectuat marţi nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015-2016, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud s-a constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducători auto, care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, au fost determinaţi să transporte mai mulţi suspecţi, membrii ai grupului, în Turcia.

'S-a reţinut că, în respectiva locaţie, copiii minori ai membrilor grupului erau determinaţi să cerşească în locuri publice, iar conducătorii auto recrutaţi, prin inducere în eroare, au fost transferaţi unor grupări infracţionale turceşti', se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) remis marţi Agerpres.

Conform DIICOT, membrii grupului infracţional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate racolate de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud să efectueze, sub ameninţare, din localitatea Izmir până la graniţa vestică a Turciei, transporturi în care se aflau cetăţeni de origine siriană, persoane de sex masculin şi feminin, precum şi copii, obţinând în acest fel sume mari de bani.

'Ulterior, cetăţenii de origine siriană au fost introduşi ilegal în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, prin România sau Ungaria', informează comunicatul citat.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud vor fi aduse, în vederea audierii, nouă suspecţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Cluj-Napoca, IPJ Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi 'Gelu Voievod' - Bistriţa-Năsăud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel