EXCLUSIV  DIETA de toamnă, marele avantaj. Cori Grămescu: ”E vremea lor acum!”. Lista alimentelor care întăresc IMUNITATEA, dar și psihicul

Nutriționistul Cori Grămescu a subliniat ce alimente sunt recomandate în perioada de tranziție, dar și-n sezonul rece, pentru o imunitate crescută, o siluetă de invidiat, și o stare generală excelentă. 

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, a vorbit, în cadrul interviului acordat Spectacola, despre dieta în sezonul rece, perioadă în care, după cum subliniază, ”ar trebui să fim conștienți că trebuie să creștem cuantumul de rădăcinoase, de legume mai consistente, pentru că ele sunt cele care ne dau energie, sațietate și ne fac să suportăm mai ușor frigul”. Aceasta a continuat: ”Temperaturile scad, așa că avem nevoie de mâncare caldă în această perioadă. E o perioadă provocatoare din punct de vedere al sistemului imunitar și atunci sănătatea trebuie să fie principala noastră preocupare. De pe urma creșterii consumului de fructe și legume de toamnă, vom beneficia foarte mult și din perspectiva sistemului imunitar, dar și a siluetei, pentru că au marele avantaj de a fi consistente, sățioase, foarte gustoase, bogate în vitamine, fiind în sezon, e vremea lor acum, deci beneficiile nutriționale sunt foarte bune. În plus, au o caracteristică specială: sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține foarte bine de foame și ne vor ajuta să avem un tranzit digestiv bine reglat”. 

Alimentele recomandate în perioada de toamnă 

Printre alimentele de sezon recomandate de nutriționistul Cori Grămescu se numără dovlecelul, vânăta, ciuperci, ardei, dovleac, mere, prune, gutui, pătrunjel (una dintre cele mai bogate surse de vitamina C). Totodată, Cori Grămescu recomandă, în această perioadă de tranziție spre sezonul rece, una problematică imunitar, ”grăsimile cu rol antiinflamator, acizii grași OMEGA-3, peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură fiind cea mai bună sursă se OMEGA-3, de exemplu macroul, heringul, baby hering, scumbie, șprot, zargan, lufar. Încurajez introducerea în alimentație a peștelui de captură de cel puțin două ori pe săptămână.” 

Vezi mai mult în video: 

Aportul natural de vitamina D, aportul nutrițional corect ajută foarte mult pentru a ne menține nu doar fizicul, dar și psihicul echilibrat. Printre alimentele recomandate pentru a ne menține și psihicul ”în formă”, Cori Grămescu enumeră pește, nuci, avocado, de care nu trebuie să ne ferim dacă avem predispoziție către stări mai proaste. În același timp, drumețiile în aer curat, în lumină naturală, ne ajută să temperăm efectele schimbării de sezon. 

Citește și: EXCLUSIV  Cum gestionăm depresia. Cori Grămescu, sfat: Este cea mai bună abordare posibilă / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel