EXCLUSIV  Dide și moartea femeii-jandarm. Interviu: Ce ascunde postarea care a șocat România

Cristian Dide
Cristian Dide

Am stat astăzi de vorbă cu protestatarul Cristian Mihai Dide, cel despre care presa a titrat că a publicat un mesaj din care se înțelegea că "s-a bucurat de moartea unei femei-jandarm".

Au urmat reacții furioase la adresa lui. Dar de ce a postat un astfel de mesaj un om care de doi ani este în stradă, în Piața Victoriei? Un om care nu pare lipsit de umanitate. Cei care îl cunosc știu că face gesturi extreme pentru ca vocea să-i fie auzită, dar de aici până a se bucura de moartea cuiva pare cale lungă. Ne-a spus că a vrut doar să îi facă pe oameni să nu uite ce s-a întâmplat pe 10 august în Piața Victoriei. Dar, după cum a declarat chiar el, a ales o manieră greșită. Și regretă că s-a înțeles că se bucură de moartea unui om.

Într-un interviu pentru DC News, Cristian Mihai Dide și-a motivat mesajul de pe Facebook.

"Postarea a venit din senin, a fost ca un semn de revoltă. Nu am deschis știrea. Am vrut să-mi arăt nemulțumirea față de Jandarmeria Română. Știu că nu este o postare foarte bine aleasă. Regret ce s-a întâmplat la Suceava. Îmi pare rău că o mamă a murit și un copil este în comă. Regretabil mai este și faptul că s-a reușit schimbarea agendei publice atât de ușor doar cu o postare pe Facebook. La fel de regretabil este și că oamenii uită repede ce ai făcut și ești pus la zid în urma unei singure postări", a zis Cristian Mihai Dide pentru DC News.

"Mă așteptam să existe un val de reacții, mă așteptam ca televiziunile să exploateze acest subiect, dar nu mă așteptam să schimb agenda zilei. Aveam despre ce vorbi - raportul MCV și rezoluția Parlamentului European despre România", a mai zis protestatarul.

Cristian Mihai Dide ne-a declarat că nu a vrut nicio clipă ca familia fameii-jandarm să sufere de pe urma mesajului său.

"Familiei transmit un mesaj de condoleanțe! Eu nu m-am bucurat de moartea acestei femei. Vreau ca oamenii să înțeleagă acest lucru. Niciodată nu m-am bucurat de moartea cuiva, indiferent cine a fost", a mai zis protestatarul.

"Prin postarea pe care am făcut-o am vrut să-mi arăt nemulțumirea față de modalitatea în care jandarmii s-au comportat cu noi la protestul din 10 august și nu doar atunci! Evident că nu le doresc moartea. Așteptăm măsuri clare și concrete: vrem vinovații pentru 10 august să plătească! Vrem ca jandarmii să-și asume responsabilitatea pentru orice acțiune chiar dacă sunt în timpul liber. Am vrut să reamintesc că pe 10 august am fost bătuți și gazați. În urma acțiunii de atunci, un om a murit. Am vrut să trag un semnal de alarmă. Îmi pare rău dacă s-a înțeles altceva", a conchis Cristian Mihai Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel