Dide rămâne în arest. Contestația a fost refuzată ca neîntemeiată

Dide FOTO AGERPRES
Dide FOTO AGERPRES

Cristian Mihai Dide rămâne în arest. Contestația împotriva hotărârii judecătorești a fost refuzată ca neîntemeiată.

Instanța a hotărât să îl țină închis în continuare în dosarul „droguri la DIICOT”.

„Cererea de eliberare a lui Cristian-Mihai Dide a fost respinsă de Curtea de Apel Iași. Dide rămâne în arest pentru 30 de zile, care se pot prelungi până la 180 de zile. Reamintim că arestarea lui Dide este nefondată, absurdă. Ca sa demonstreze ca legislația antidrog este aplicată discreționar, Dide a achiziționat produse legal comerciaizate cu concentrație infimă de THC, care nu pot fi considerate sub nici o formă ”droguri de risc”. Dide le-a trimis ulterior către DIICOT, care a reacționat arestându-l”, a transmis ONG-ul Evoluție în instituție.

Protestatarul Cristian Mihai Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Protestatarul Cristian Mihai Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Cristian Mihai Dide nu a făcut vreodată trafic de droguri

Ce a făcut, de fapt? El a comandat, în luna ianuarie 2020, muguri de CBD care conțineau un procent mic de THC, iar în semn de protest, a trimis un colet cu mugurii respectivi la DIICOT Iași. De altfel, s-a autodenunțat încă de atunci.

El încerca să demonstreze că în România se pot cumpăra şi vinde droguri fără nicio problemă, sub nasul autorităţilor, la un click distanță, prin curier

Acei muguri au fost trimiși la DIICOT pentru a demonstra cât de ușor este pentru oricine să facă rost de așa ceva, deși sunt ilegale în magazine. Ce a făcut DIICOT? L-au arestat pentru acest lucru. A fost suficient să trimită un pachet mic cu muguri și i s-a făcut dosar de traficant.

DIICOT a ridicat din casa lui Dide... gel de duș cu canabis

Cei de la DIICOT i-au luat din casă lui Cristian Mihai Dide... inclusiv gelul de duș. Produsul avea canabis și era cumpărat din comerț. Gelurile de duș, loțiunile de corp sau orice alt produs similar cu canabis se pot comanda foarte ușor online. Unele se găsesc și în magazine.

VEZI ȘI: Gigel Lazăr (FNA și CIADO): De ce NU sunt șanse, cel puțin în viitorul apropiat, să se legalizeze marijuana în România

Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog - FNA şi al CIADO România, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre posibilitatea legalizării marijuanei în țara noastră. 

Ținând seamă de cazul protestatarului Cristian Dide, arestat preventiv după ce a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România, şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, l-am contactat pe Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog - FNA şi al CIADO România, pentru a ne spune cât de departe e țara noastră de legalizarea marijuanei. Concluzia este că foarte departe. 

De ce NU sunt șanse, cel puțin acum, să se legalizeze marijuana în România

Putem vorbi de legalizarea marijuanei în România? Ei bine, Gigel Lazăr crede că nu. De ce? "Pregătirea trebuie să fie mult mai amplă, nu e doar așa o chestie *Hai să legalizăm!*. Legalizăm ce? Cum? La ce mod? Cu ce infrastructură? Care sunt termenii de comercializare sub aspectul compoziției sau conținutului THC? Cine va verifica modalitatea de vânzare? Avem noi infrastructura totală? Nu! E o chestie complexă!", a explicat Gigel Lazăr pentru DC News, subliniind că "România nu e pregătită". Vedeți aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel