Dide, ÎNCĂTUȘAT. Mobilizare de ULTIMĂ ORĂ a protestatarilor #rezist

"Duminică proiectăm și iluminăm Muzeul de Artă #rezist." Acesta este evenimentul anunțat în mediul online.

"Cristian Mihai Dide, un tânăr din București care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE și împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătușat, arestat și dus la secția de poliție deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă și pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului în timpul festivalului luminii „Spotlight", organizat de Primăria Capitalei.

#lumineazăorașul

Drept răspuns, Duminică, ora 21:30, ne strangem in fata muzeului de Arta, unde proiectam mesaje. Vino cu un laser verde, rosu, sau cu o lanterna. #lumineazăorașul

Daca nu ai laser, vino oricum, proiectam lumina cu led-urile telefoanelor. Este important sa fim sute de persoane care participam si luminam cladirea.

Cităm din Constitutia tarii noastre:

Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Intrebarea principala aici este: cum este posibil ca cineva sa trimita politisti, cu atata indarjire, ca sa legitimeze si sa amendeze un cetatean care participa la un eveniment al Primariei, un festival al luminii - cu lumina! (chiar si sub o forma de guerrilla). Din ce motiv, altul decat pentru a cenzura mesajul?

[citeste si]

Daca ai laser verde, poti sa faci, miscand din maini, unul dintre cele 6 litere ale cuvantului REZIST. 6 lasere verzi ne permit sa proiectam cuvantul pe cladire", se scrie pe grupul de Facebook creat pentru anunțarea evenimentului din această seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel