"Diavolul din Ramadi" - a ucis 255 de oameni şi apoi a scris o carte pentru se lăuda cu asta

chris-kyle
chris-kyle

Chris Kyle, un puşcaş marin american, care a stat 10 ani în Afganistan, a scris o carte despre cei 255 de oameni pe care i-a ucis în timpul războiului.

Kyle a fost decorat, a fost lăudat şi este mândru de realizările sale, de lupta pentru libertate, chiar dacă aceasta a presupus pierderi de vieţi umane, oameni împuşcaţi de el, mai exact 255 de suflete, informează Libertatea.

Puşcaşul marin care a fost poreclit de insurgenţi 'Al-Shaitan Ramad' - "Diavolul din Ramadi" a renunţat la cariera sa militară după 10 ani, în 2009, deoarece petrecuse prea mult timp departe de casă şi dorea să îşi salveze căsnicia.

Kyle îşi aminteşte de primul om pe care l-a împuşcat mortal. "Şeful meu mi-a spus 'Trage!', iar eu am bâlbâit 'Păi...', el a repetat şi am tras", a povestit soldatul pentru Texas Monthly Magazine.

Apoi totul a devenit mai uşor, deoarece omora oameni răi, salva lumea de război, iar rând pe rând, ţintele îi păreau tot mai uşoare, ajungând ca în total să omoare 255 de oameni.

"A fost datoria mea să împuşc inamicul şi nu regret deloc. Regret doar că au fost oameni pe care nu am putut să îi salvez: puşcaşi marini, soldaţi, prieteni. Nu sunt naiv, nu privesc războiul într-o manieră romantică. Cele mai dificile momente din viaţa mea au fost pe vremea când eram puşcaş marin, dar stau în faţa lui Dumnezeu cu o conştiinţă curată, deoarece mi-am făcut meseria", a mai spus Diavolul din Ramadi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel