Diane-35, suspendat de pe piața franceză, după ce patru femei au murit

diane_35
diane_35

Medicamentul anti-acnee Diane-35, folosit adeseori și ca pilulă contraceptivă, a fost retras, miercuri, de autoritățile franceze de la comercializare, după ce a provocat decesul a patru femei și îmbolnăvirea altor 125. 

Agenția Națională a Securităţii Medicamentelor din Franţa (ANSM) a anunțat că vânzările medicamentului hormonal numit Diane-35, folosit în prezent de 315.000 de franțuzoaice, au fost sistate, relatează AFP, potrivit descopera.ro.

Comercializat și în România, Diane-35 este un medicament anti-acnee, însă deseori este utilizat și ca pilulă contraceptivă, întrucât oprește ovulația.

Directorul ANSM, Dominique Maraninchi, în cadrul unei conferințe de presă, a explicat că „Acest medicament nu are aprobarea de a fi oferit publicului drept contraceptiv, dar este folosit în acest scop. Există numeroase alte contraceptive în ţara noastră”. Maraninchi a arătat că agenţia a realizat o analiză beneficiu-cost asupra medicamentului Diane-35 ca tratament anti-acnee, iar rezultatele au fost negative, în consecință s-a decis suspendarea acestui medicament de pe piaţa franceză.

Potrivit datelor publicate de ANSM, în decurs de 25 de ani, patru femei au murit și 125 au fost afectate de cheaguri de sânge provocate de Diane-35.

Diane-35, produs de compania germană Bayer, este vândut în 116 ţări din întreaga lume, printre care şi România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel