Diana Tache şi Cătălina Porumbel, reacţie dură după cazul de la Buzău. Andreica (Europol) a spus că agenţii nu aveau voie să folosească arma

Diana Tache şi Cătălina Porumbel au criticat dur declaraţiile lui Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL, care a spus că agenţii care au intervenit la Buzău, unde un activist a fost bătut de faţă cu poliţiştii, nu au folosit arma din dotare pentru că ar fi fost chemaţi a doua zi la procuratură. 

"În legătură cu faptele ilegale de comerţ, e important de precizat că Poliţiei Române i s-a luat dreptul de a constata şi sancţiona faptele de comerţ ambulant. Încă din noiembrie anul trecut. În al doilea rând, într-o zi de sâmbătă, la postul de poliţie nu existau poliţişti de serviciu. Nu cred că e prima dată, şi nici ultima, când spun despre acest risc iminent, anume că sunt sute de localităţi în care poliţiştii după ora 16:00 sau sâmbăta şi duminica sunt chemaţi de acasă, din timpul lor liber, să intervină pentru apeluri de urgenţă la 112. În cazul de faţă, am avut o patrulă care a venit de la zeci de kilometri ca să intercepteze maşina şi să ia legătura cu victima. Cu privire la intervenţie, e clar că imaginile sunt revoltătoare. În principal, din perspectiva faptului că cei trei bărbaţi îl atacă pe cel agresat de faţă cu poliţia, nu au niciun fel de scrupule în a-şi continua acţiunile agresive. Asta demonstrează lipsa de autoritate a statului", a explicat Cosmin Andreica, de la Sindicatul EUROPOL. 

Iată mai jos dialogul dintre cei trei

Cătălina Porumbel: Dle Andreica, dincolo de faptul că agresorii şi-au continuat acţiunea nederanjaţi, poliţiştii nu ştiu ce să facă? Nu îi interesează şi nu fac? Nu vor să facă? Habar nu au ce înseamnă funcţia şi uniforma pe care o deţin? 

Cosmin Andreica: V-am auzit la începutul emisiunii cu sintagma "poliţiştii au stat şi s-au uitat". Vedem aceleaşi imagini. Putem analiza pe rând. Vorbim de un raport de forţe de 3 la 2. Şi trebuie să luăm în considerare şi prezenţa colegei noastre acolo. 

Cătălina Porumbel: Dar nu mă interesează, dle Andreica, că era o doamnă îmbrăcată în poliţist acolo sau că era un bărbat.

Cosmin Andreica: Ba vă interesează, pentru că faceţi parte din societate. Dacă societatea are nevoie de poliţişti pregătiţi, atunci să susţină instituţia Poliţiei. 

Cătălin Porumbel: Dar de ce să mă intereseze asta? Este purtător de armă? Are proceduri legale? De ce să mă intereseze dacă este femeie sau bărbat? 

Cosmin Andreica: Nu are voie să folosească arma! În cazul de faţă nu avea voie să folosească arma.  

Cătălina Porumbel: De ce, domnule Andreica, nu avea voie? 

Cosmin Andreica: Dacă poliţiştii foloseau arma asupra celor trei agresori, astăzi erau cercetaţi penal pentru vătămare corporală. 

Cătălina Porumbel: Dar dacă domnul Niţu (n.r. Activistul Buzoian - VEZI AICI INFO) era internat acum, Doamne fereşte, în comă sau într-o situaţie extrem de gravă, ce se întâmpla? 

Cosmin Andreica: Dacă făceau uz de armă ... 

Cătălina Porumbel: Uz de armă ziceţi? 

Cosmin Andreica: ... cel mai probabil vorbeam despre pierderea unei vieţi omeneşti. Şi colegii ar fi răspuns cum a răspuns şi un alt coleg de-al nostru de la Secţia 5 din Bucureşti, care a împuşcat un individ care l-a atacat cu foarfeca. 

Diana Tache: Vorbeşte domnul Andreica foarte corect despre lipsa de autoritate. Sunt întru totul de acord cu această teză, lipsa de autoritate a Poliţiei. Doar că domnul Andreica trebuie să facă trimitere, ca reprezentant al Poliţiei, şi la lipsa de pregătire. Este foarte important. Uitaţi-vă la vârta domnişoarei care purta uniforma. Ea poartă legitimaţie, poate să facă uz de armă în absolut orice fel de situaţie. Doamna este angajată a departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. Lipsa de pregătire ne arată cum se acţionează după ureche. Aici sunt în stare să lase un om să fie călcat în picioare şi să se gândească dacă să folosească sau nu arma, pe motiv că ar putea fi cercetaţi. Poliţiştii îşi asumă, dle Andreica, nu doar să fie cercetaţi, ci din nefericire să fie ucişi în teren, atunci când depun jurământul acela în slujba Poliţiei.  

Cosmin Andreica: Noi am mai făcut proteste în stradă despre asta. Poliţiştii sunt trimişi în stradă carne de tun. Nu sunt suficienţi ca număr. 

Cătălina Porumbel: Şi cetăţenii ce vină au?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel