EXCLUSIV  Diana Tache, breaking news în direct. DNA, sesizare la Camera Deputaţilor pentru percheziţii la un important lider PNL

Diana Tache, breaking news în direct
Diana Tache, breaking news în direct

Diana Tache a venit cu un breaking news în direct la DC NEWS.

Diana Tache a venit cu un breaking news în emisiunea ”Miercurea Neagră” de la DC NEWS. Jurnalista a anunțat că DNA a cerut Camerei Deputaților încuviințarea perchezițiilor informatice în privința lui Adrian Miuțescu, fost președinte al PNL Argeș.

”Breaking news, vă opresc cu un breaking news. DNA cere Camerei Deputaților încuviințarea perchezițiilor informatice la Miuțescu, de la PNL Argeș, atât de tare este acest breaking news. Era la grătar domnul Miuțescu cu Orban pe la munte acum o lună. I-au luat telefonul mobil, i l-au confiscat, cei de la DNA, telefonul mobil. Erau la grătar, i-au zis: Domnule, doi mici. Nu, telefonul dacă se poate să ni-l dați. După o lună, domnul Crin Bologa face o hârtiuță, hârtiuță care se face practic în 2 minute, maximum, în care cere încuviințarea percheziției de la Camera Deputaților. 

Dar de ce astăzi? Eu vă pot și răspunde, pentru că de ieri domnul Miuțescu a anunțat că pleacă, și-au dat demisia cei 16 parlamentari PNL. Așadar, de astăzi, când la DNA s-a făcut solicitarea, nu mai este deputat PNL Miuțescu. Știți? Este deputat independent, motiv pentru care 'fără penali în funcții publice' poate să scandeze în continuare Partidul Național Liberal, că domnul Miuțescu nu mai e de-ai lor.

Râde lumea, domnule Chirieac, nu vă supărați, o lună, 30 de zile să faci o solicitare?", a declarat Diana Tache în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Comunicatul DNA

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: LIDERI PNL, anchetați de DNA. Anunțul dimineții după ce ar fi încercat să-și numească oamenii în funcții de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel