Diana Șoșoacă, la Parchetul General, după confruntarea cu jurnalista Lucia Goracci

Sursa foto: Facebook Diana Șoșoacă
Sursa foto: Facebook Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost citată joi la Parchetul General în cazul scandalului cu jurnaliștii italieni.

Potrivit informațiilor Antena 3, senatoarea independentă a fost citată la Parchetul General în dosarul deschis în urma confruntării cu jurnalista italiană Lucia Goracci. Aceeași sursă transmite că, în eventualitatea în care nu se va prezenta la audieri, Șoșoacă va fi adusă cu mandat. Senatoarea nu ar dori să se prezinte la Parchetul General.

Cum comentează analistul Bogdan Chirieac situația

„Este o informație absurdă. Mi se pare absurdă atitudinea celor de la Parchetul General. Am văzut cu toții pe imagini ce s-a întâmplat acolo. Au fost două doamne care s-au certat foarte tare. Și una, și cealaltă strigau care mai de care. Acum... dacă o cheamă pe doamna Șoșoacă la Parchetul General o cheamă și pe distinsa doamnă jurnalistă? Și ea are plângere penală din partea doamnei Șoșoacă. Doar întreb lucrul acesta...”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea de la postul de televiziune citat.

„Vedeți ce se întâmplă? Fundamental, în România există o justiție nefuncțională. Din cauza asta am ajuns unde am ajuns. Mă gândesc că au fost situațiile corect exprimate vizavi de USR unde Parchetul nu s-a exprimat în niciun fel, justiția nu a lua niciun fel de atitudine”, a adăugat Chirieac.

Precizările polițiștilor de după scandal

Poliţia Română a făcut mai multe precizări cu privire la scandalul dintre senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalista Lucia Goracci, de la Rai 1. Senatoarea Diana Şoşoacă a lansat, conform IGPR, acuzaţii potrivit cărora jurnaliştii italieni ar fi avut asupra lor droguri, motiv pentru care s-a recurs la percheziţie.

„Polițiștii Secției 4 au făcut un control sumar, dar nu au fost descoperite elementele semnalate de apelantă (Diana Șoșoacă – n.red), acuzațiile fiind considerate nefondate”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, într-o conferinţă de presă.  În ceea ce îi priveşte pe jurnaliştii italieni, comisarul Georgian Drăgan a menţionat că nu există niciun dosar de cercetare care să îi vizeze.

Soțul senatoarei, cercetat

A fost, însă, deschis un dosar pentru ultraj împotriva soţului Dianei Şoşoacă. Acesta este acuzat că a lovit un poliţist. „Soţul apelantei l-ar fi împins şi l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de Poliţie şi, totodată, ar fi lovit-o şi pe jurnalista din Italia. Imediat după acest moment, după intervenţie, jurnaliştii ar fi ieşit pe scara blocului, iar conflictul a fost aplanat”, a precizat Drăgan, conform Agerpres. Dumitru Silvestru Şoşoacă este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel