'Dialog cu diaspora', până duminică, la Bonn

Sebastian Florea / 09 Martie 2018 / 20:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Reuniunea regională consulară din cadrul campaniei 'Dialog cu diaspora - 2018' are loc de vineri până duminică, la Bonn şi este condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Cosmin Dinescu.

Potrivit sursei citate, este primul eveniment de acest gen la care participă reprezentanţii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare din: Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Austria, Olanda, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Polonia, Ungaria, Belarus, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Ucraina.

Printre participanţii la reuniune se numără şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu. În cadrul reuniunii au loc discuţii privind problematica specifică activităţii consulare, cu precădere gestionarea situaţiilor deosebite care determină activarea Celulei de Criză a MAE, precum şi utilizarea în cadrul procedurilor consulare a sistemelor informatice componente ale platformei integrate E-Cons, care deserveşte în prezent întreaga reţea consulară a MAE, se arată în comunicat.

În cadrul reuniunii, diplomaţii cu atribuţii consulare au analizat rezultatele obţinute până în prezent de la implementarea şi operaţionalizarea ultimei componente a E-Cons, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC).

[citeste si]

Totodată, discuţiile au vizat aspecte legate de metodele de promovare a Portalului Extern al SIMISC (accesibil la adresa www.econsulat.ro) şi de valorificarea instrumentelor de comunicare publică în relaţia cu cetăţenii români din străinătate.

Dialogul cu reprezentanţii consulari constituie un demers pentru instituirea unor practici unitare în activitatea de profil, iar uniformizarea serviciilor specifice la nivelul reţelei consulare a MAE defineşte o preocupare permanentă a Departamentului Consular din cadrul ministerului, subsumată obiectivului de adaptare continuă a activităţii consulare la standardele şi exigenţele europene în domeniu, se mai menţionează în comunicatul MAE.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26